Vrati se na sadržaj

Sergej Meljnikov

25. MART 2021.
RUSIJA

AŽURIRANA VEST | Sergej Meljnikov zahvalan Jehovi što mu je dao izuzetnu snagu dok je bio u zatvoru

AŽURIRANA VEST | Sergej Meljnikov zahvalan Jehovi što mu je dao izuzetnu snagu dok je bio u zatvoru

U četvrtak 12. maja, Viši sud u Primorskoj oblasti odbacio je žalbu brata Sergeja Meljnikova. On za sada neće morati da ide u zatvor.

U četvrtak 3. februara 2022, Usurijski okružni sud u Primorskoj oblasti proglasio je krivim Sergeja. Osuđen je na tri godine uslovne kazne zatvora.

Optuženi

Sergej Meljnikov

  • Rođen: 1973. (Ternjej, Primorska oblast)

  • Kratka biografija: Radio je kao stolar, vatrogasac, ribar i domar. Kao mladić voleo je da igra hokej i odbojku. Otprilike 2000. godine počeo je da proučava Bibliju s Jehovinim svedocima. Preselio se u Usurijsk 2003. i te godine se krstio kao Jehovin svedok

Detalji o slučaju

U junu 2019. pokrenut je krivični postupak protiv brata Sergeja Meljnikova. Uhapšen je dok je razgovarao o Bibliji sa jednim čovekom koji je želeo da sazna nešto više o tome. Policija je izvršila pretres njegove kuće i oduzela mu laptop i mobilni telefon.

Sergej je četiri meseca proveo u istražnom zatvoru i još 145 dana u kućnom pritvoru. Bilo je trenutaka kada je mislio da neće imati snage da sve to izdrži. Tada bi se setio reči zapisanih u 1. Korinćanima 10:13 i odmah bi se osećao bolje. On kaže: „Razumeo sam da je Jehova dozvolio ove kušnje, što znači da ih mogu izdržati. On je obećao da će mi dati izuzetnu snagu“ (2. Korinćanima 4:7).

Kućni pritvor mu je ukinut 25. februara 2020, ali ipak ne sme da napušta mesto stanovanja.

Dok čekamo na odluku suda, uvereni smo da će Jehova i dalje biti pomoć i štit Sergeju, kao i svoj braći i sestrama u Rusiji (Psalam 115:11).