Vrati se na sadržaj

Ana Lohvickaja ispred sudnice u oktobru 2020.

25. FEBRUAR 2021.
RUSIJA

Ana Lohvickaja očekuje presudu; suprug i svekrva takođe optuženi

Ana Lohvickaja očekuje presudu; suprug i svekrva takođe optuženi

NAJNOVIJA VEST | Ruski sud odbacio žalbu

Dana 16. decembra 2021, sud Jevrejske autonomne oblasti odbacio je žalbu sestre Ane Lohvickaje. Ona za sada neće morati da ide u zatvor.

Dana 20. jula 2021, Birobidžanski okružni sud Jevrejske autonomne oblasti proglasio je krivom našu sestru Anu i osudio je na dve i po godine uslovne kazne.

Optužena

Ana Lohvickaja

  • Rođena: 1993. (Birobidžan)

  • Kratka biografija: Odgajila ju je majka, koja ju je i poučila biblijskim merilima. Krstila se 2012. Postala je vešta krojačica. Udala se za Artura 2018. Vole ribolov, putovanja i odbojku

Detalji o slučaju

Ana je 6. februara 2020. bila među šest naših sestara koje su ruske vlasti u Birobidžanu optužile za „ekstremističke“ aktivnosti. U toj oblasti je pokrenuto 19 slučajeva protiv Jehovinih svedoka, među kojima i protiv Aninog supruga Artura i njene svekrve Irine.

Pokretanje krivičnih postupaka donelo je velike probleme ovom mladom bračnom paru. Nigde ne mogu da putuju, računi u banci su im blokirani, a korišćenje javnih usluga ograničeno. Ana je emotivno iscrpljena i povremeno joj je potrebna pomoć lekara.

Ona navodi nekoliko stvari koje su joj mnogo značile: „Savremene pesme na našem sajtu pružaju mi izvesno olakšanje. Pomažu mi ne samo da se opustim već i da ispravno sagledam različite situacije. Osim toga, fizička aktivnost mi pomaže da razmišljam pozitivno.“

Ana još kaže da se ona i Artur trude da potrebe drugih stavljaju ispred sopstvenih. „Postavili smo sebi cilj da svakog meseca nekome nešto poklonimo, čak i ako je to neka sitnica. Trudimo se da razmišljamo o drugima, a ne samo o svojim problemima.“

Dok očekuje izricanje presude, Ana na svoju situaciju gleda kao na dobru priliku da svoju vernost Jehovi pokaže delima (Psalam 18:25).