Vrati se na sadržaj

Konstantin Guzev

19. FEBRUAR 2021.
RUSIJA

Brat Konstantin Guzev osuđen zbog svoje vere

Brat Konstantin Guzev osuđen zbog svoje vere

NAJNOVIJA VEST | Odbačena žalba Konstantina Guzeva

Dana 13. maja 2021, sud Jevrejske autonomne oblasti odbacio je žalbu brata Konstantina Guzeva. Sada je njegova prvobitna presuda prema kojoj je osuđen na dve i po godine uslovne kazne zatvora postala pravosnažna. Brat Guzev za sada neće morati da ide u zatvor.

Presuda

Birobidžanski okružni sud Jevrejske autonomne oblasti 18. februara 2021. osudio je našeg brata Konstantina Guzeva na uslovnu kaznu zatvora u trajanju od dve i po godine. Ovog puta ne mora da ide u zatvor.

Optuženi

Konstantin Guzev

  • Rođen: 1964. (Habarovsk)

  • Kratka biografija: Odrastao je u porodici sa nasilnim ocem koji je bio alkoholičar. Pitao se šta je smisao života. Pošto nije pronašao odgovore, okrenuo se drogi i alkoholu. S vremenom je počeo da proučava Bibliju s Jehovinim svedocima i uspeo da pronađe logične odgovore na svoja pitanja. Iz korena je promenio svoj život. Krstio se 2000. Oženio se Anastasijom 2001. godine

Detalji o slučaju

Vlasti su u maju 2018. u okviru operacije pod nazivom „Sudnji dan“ izvršili pretres kuće Konstantina Guzeva. Tokom te operacije 150 pripadnika policije vršilo je pretres kuća naše braće širom Birobidžana. Vlasti su 29. jula 2019. pokrenule krivični postupak protiv Konstantina. Optužen je za „organizovanje aktivnosti ekstremističke organizacije“ samo zato što je vodio versku službu.

U toj oblasti je pokrenuto 19 slučajeva protiv 22 Jehovina svedoka. Među njima je i Konstantinova supruga Anastasija.

Primeri braće i sestara u Rusiji koji hrabro podnose progonstvo mnogo su značili Konstantinu i Anastasiji. Konstantin kaže: „Lično sam video i čuo kako su neke sestre u početku rekle da ništa neće reći na sudu [...] Ali uz Jehovinu pomoć i molitve braće, one su mnogo toga lepog rekle u odbrani svoje vere.“

U mislima i molitvama smo sa svom našom braćom i sestrama u Rusiji. Uvereni smo da nijedan plan skovan protiv njih neće uspeti da slomi njihovu veru jer je Jehova s njima (Isaija 8:10).