Vrati se na sadržaj

Nikolaj Alijev sa suprugom Alesijom

25. MART 2021.
RUSIJA

Brat Nikolaj Alijev hrabro podnosi progonstvo

Brat Nikolaj Alijev hrabro podnosi progonstvo

NAJNOVIJA VEST | Ruski sud odbacio žalbu

Dana 2. septembra 2021, Habarovski okružni sud odbacio je žalbu našeg brata Nikolaja Alijeva. Njegova prvobitna presuda ostaje na snazi. On za sada neće morati da ide u zatvor.

Brat Nikolaj Alijev osuđen na uslovnu kaznu zatvora

Dana 4. juna 2021, Centralni okružni sud u Komsomoljsku na Amuru osudio je brata Nikolaja Alijeva na četiri i po godine uslovne kazne.

Optuženi

Nikolaj Alijev

  • Rođen: 1978. (Komsomoljsk na Amuru)

  • Kratka biografija: Još kao dete pitao se kako su nastali život i svemir. Odgovore je potražio u Bibliji. Prestao je da se bavi borilačkim sportovima kada je shvatio da je Isus svojim primerom poučavao ljude da budu miroljubivi. Krstio se kao Jehovin svedok 1993. godine

    Oženio se Alesijom 2016. Bave se raznim hobijima. Vole putovanja, pešačenje i skijanje

Detalji o slučaju

U ranim jutarnjim časovima 22. maja 2020. u Komsomoljsku na Amuru policija je izvršila pretres kuće Nikolaja i Alesije. Kada su upali u kuću, policajci su oborili Nikolaja na pod. Pretres je trajao pet sati, a zatim su ih oboje odveli u pritvor. Tokom ispitivanja, vlasti su Nikolaju sugerisale da se vrati religiji svojih predaka. Alesiju su nagovarali da sarađuje s njima kako se njenom suprugu „nešto ne bi desilo“. Uprkos pretnjama, još iste večeri pušteni su na slobodu.

Nikolaj je dosta razmišljao o tome koliko mu je Jehova pomagao u tim kušnjama i to ga je ojačalo. On kaže: „Kad se čovek nađe u kušnjama, onda shvati da se s tim ne može izboriti sam. Sada još jasnije vidim kako Jehova uslišava moje molitve i kako mi pruža vođstvo. Duboko sam uveren da je istina ono što je Pavle rekao: ’Kad sam slab, onda sam jak‘ “ (2. Korinćanima 12:10).

Nikolaj i Alesija i dalje nalaze načine da se ohrabre i da ostanu smireni. Odštampali su stih iz Isaije 41:10 i stavili ga na frižider. Nikolaj kaže: „Kada je situacija naročito teška, mnogo mi znači što pročitam taj stih. Te reči mi odagnaju strah. Posebno mi znači misao da je Jehova uz mene i da mi je poput bliskog prijatelja koji me grli svojom desnicom.“ Uvereni smo da će Jehova uvek jačati svoje verne sluge.