Vrati se na sadržaj

24. NOVEMBAR 2020.
RUSIJA

Brat Sergej Ledenjov dobio dve godine uslovne kazne zatvora

Brat Sergej Ledenjov dobio dve godine uslovne kazne zatvora

U utorak, 24. novembra 2020, Petropavlovsk-Kamčatski gradski sud u Kamčatskoj oblasti izrekao je presudu našem bratu Sergeju Ledenjovu. Dobio je dve godine uslovne kazne zatvora, a uz to će tri godine biti pod nadzorom vlasti. Zasad ne mora da ide u zatvor.

Poslednjeg dana saslušanja, Sergej je hrabro rekao šta znači biti Jehovin svedok. Citiramo njegove reči: „Jehova nije ime nekog naroda, organizacije ili vere. Jehova je Božje ime. U Svetom pismu, u knjizi proroka Isaije, Jehova je svoje verne sluge nazvao svojim svedocima. Na kongresu koji je održan 1931. godine, na temelju ovih reči usvojili smo ime Jehovini svedoci. To ime ukazuje na našu odgovornost da svedočimo o Bogu, to jest da govorimo drugima o našem Stvoritelju, Spasitelju i Vrhovnom vladaru čitavog univerzuma, kao i o njegovoj predivnoj nameri za čitavo čovečanstvo. To je izuzetna čast kako za mene tako i za moje suvernike“ (Isaija 43:10).

Naš brat Sergej je sa čvrstim uverenjem rekao sudu: „Nisam počinio nikakav zločin i zato nemam razloga da se stidim. Moja savest je čista i pred Bogom i pred ljudima.“