Vrati se na sadržaj

Brat Sergej Poljakov sa svojom ženom, Anastasijom

7. DECEMBAR 2022.
RUSIJA

Brat Sergej Poljakov iz Rusije pušten na slobodu

Brat Sergej Poljakov iz Rusije pušten na slobodu

Dana 30. novembra 2022, brat Sergej Poljakov je pušten iz zatvora nakon odsluženja trogodišnje kazne. Otkad je uhapšen, 4. jula 2018, bio je u različitim tipovima zatvora, uključujući i pet meseci samice.

Sergej je poslednjih 16 meseci proveo u kažnjeničkoj koloniji u gradu Valdaju, otprilike 3 000 kilometara od kuće. Važio je za zatvorenika snažnih uverenja i stekao je poštovanje kako zatvorskog osoblja, tako i drugih zatvorenika. Tokom odsluženja zatvorske kazne, Sergej je primio mnogo pisama od prijatelja i rodbine. Često bi u samo jednom danu dobio više pisama nego svi ostali zatvorenici zajedno, a bilo ih je oko 250.

Sergej je sada opet sa svojom ženom, Anastasijom. I ona je provela pet meseci u samici. Posle toga je proglašena krivom zbog ispovedanja svoje vere i dobila uslovnu kaznu zatvora. Poljakovi su prvi bračni par koji je bio u zatvoru otkad je 2017. Vrhovni sud proglasio nezakonitim aktivnosti Jehovinih svedoka.

Više od 100 braće i sestara su i dalje u zatvoru u Rusiji i na Krimu. Sigurni smo da će im Jehova pomagati da podnose nevolje i trpe nepravdu zato što žele da sačuvaju čistu savest pred njim (1. Petrova 2:19).