Vrati se na sadržaj

Brat Anatolij Tokarev sa sinom Andrejem, suprugom Margaritom i ćerkom Jekaterinom

8. OKTOBAR 2020.
RUSIJA

Bratu Anatoliju Tokarevu preti tri i po godine zatvora

Bratu Anatoliju Tokarevu preti tri i po godine zatvora

Kada se očekuje izricanje presude

Oktjabrski okružni sud u Kirovu zakazao je izricanje presude u slučaju našeg brata Anatolija Tokareva za 23. oktobar 2020. a Preti mu tri i po godine zatvora.

Optuženi

Anatolij Tokarev

  • Rođen: 1958. (Baranovskaja, Kirovska oblast)

  • Kratka biografija: Odrastao je s majkom. Radio je kao softver inženjer. Sada je u penziji. Hobi mu je fotografija, a voli i da igra šah i da svira harmoniku. Oženio se Margaritom 1979, s kojom ima dvoje dece

  • U mladosti je smatrao da je nauka nespojiva s verom u Boga i zato se izjašnjavao kao ateista. Sa 27 godina je počeo da proučava Bibliju s Jehovinim svedocima i shvatio da se hrišćanska verovanja ne kose s naukom

Detalji o slučaju

Dana 24. maja 2019, pripadnici ruskog Centra za suzbijanje ekstremizma izvršili su pretres stana brata Tokareva. Zatim su ga ispitivali, preteći mu da će krivično goniti njegovu porodicu ako ne prizna da je učestvovao u ekstremističkim aktivnostima. Nakon toga su ga odveli u prostorije Centra radi daljnjeg ispitivanja.

Nakon nepunih pet meseci, protiv brata Tokareva je podignuta optužnica na osnovu dva člana Krivičnog zakonika Ruske Federacije. Optužen je za finansiranje „ekstremističke“ organizacije. Tužilac je priložio i snimke razgovora brata Tokareva koji su tajno snimljeni u njegovom stanu, na osnovu kojih je tvrdio da je naš brat organizovao sastanke na kojima se proučavala zabranjena „ekstremistička“ literatura.

Molimo se za brata Tokareva i njegovu porodicu. Sigurni smo da će Jehova postupati verno s onima koji su mu verni (Psalam 18:25).

a Datum može biti promenjen.