Vrati se na sadržaj

Sleva nadesno: brat Sergej Britvin i brat Vadim Levčuk iza rešetaka u sudnici

20. AVGUST 2020.
RUSIJA

Bratu Britvinu i bratu Levčuku iz Rusije preti kazna od šest i po godina zatvora

Bratu Britvinu i bratu Levčuku iz Rusije preti kazna od šest i po godina zatvora

Kada se očekuje izricanje presude

Predložena kazna

Šest i po godina zatvora

Optuženi

Sergej Britvin

  • Rođen: 1965. (Kemerovska oblast)

  • Kratka biografija: Nekoliko decenija je radio kao kranista i vozač kamiona. Penzionisan je zbog zdravstvenih problema. Voli sportove.

  • Godine 1992, oženio se Natalijom. Bibliju je počeo da proučava 1995, kada je saznao da će Bog uskrsnuti umrle. Nekoliko godina kasnije i njegova žena je počela da proučava Bibliju. Na nju je snažan utisak ostavila Sergejeva vera koja ga je motivisala da se menja.

Vadim Levčuk

  • Rođen: 1972. (Kemerovska oblast)

  • Kratka biografija: Odrastao je u ateističkoj porodici. Radio je kao rudar 14 godina.

  • Počeo je da proučava Bibliju 1992. Oženio se Tatjanom 1997. Imaju dva sina. Cela porodica poštuje Bibliju. Vole da se bave sportovima i da borave u prirodi.

Detalji o slučaju

Dana 22. jula 2018, pripadnici specijalnih jedinica pretresli su osam kuća naše braće u Berjozovskom. Tom prilikom su brat Britvin i brat Levčuk odvedeni u pritvor radi ispitivanja. Zatim je Okružni sud u Kemerovskoj oblasti odredio da budu zadržani u pritvoru. Tu su ostali skoro godinu i po dana. Dana 25. decembra 2019, prebačeni su u kućni pritvor, gde se i sada nalaze.

U Kemerovskoj oblasti vodi se krivični postupak protiv još trojice naše braće. Mislimo na svu našu braću i sestre u zatvorima u Rusiji i molimo se za njih. Na to nas podstiče i stih iz poslanice Jevrejima 13:3, u kom stoji: „Mislite na one koji su u zatvoru kao da ste s njima zatvoreni, i na one prema kojima se postupa okrutno, jer ste i sami još u telu.“

a Datum može biti promenjen.