Vrati se na sadržaj

Brat Jevgenij Spirin u sudnici

9. JUL 2020.
RUSIJA

Bratu Jevgeniju Spirinu preti sedam godina zatvora

Bratu Jevgeniju Spirinu preti sedam godina zatvora

Očekuje se da Gradski sud u Furmanovu, u Ivanovskoj oblasti, 14. jula 2020. donese presudu u slučaju brata Jevgenija Spirina. Tužilac je tražio da brat Spirin bude osuđen na sedam godina zatvora.

Brat Spirin ima 34 godine i optužen je za saradnju sa „ekstremističkom“ organizacijom. Inspektor Federalne službe bezbednosti (FSB) pokrenuo je slučaj protiv njega 21. januara 2019. Šest dana kasnije, agenti FSB-a pretresli su dom brata Spirina i njegove žene Natalije. Oktjabrski okružni sud u Ivanovskoj oblasti odredio je da se brat Spirin zadrži u pritvoru najmanje dva meseca samo zato što je Jehovin svedok. Pritvor mu je kasnije produžen.

Pušten je iz pritvora 5. jula 2019. Određen mu je kućni pritvor nakon što je u istražnom zatvoru proveo 160 dana. Oktjabrski okružni sud je 18. decembra 2019. odredio da brat Spirin bude pušten iz kućnog pritvora uprkos optužbama koje su izneli inspektori. Nisu mu nametnuta nikakva dodatna ograničenja.

S punim pouzdanjem molimo se našem nebeskom Ocu Jehovi da i dalje bude uz svu našu braću u Rusiji dok trpe progonstvo zbog svoje vere (1. Petrova 4:14).