Vrati se na sadržaj

10. FEBRUAR 2021.
RUSIJA

Bratu Kristensenu odbijena molba za puštanje na uslovnu slobodu

Bratu Kristensenu odbijena molba za puštanje na uslovnu slobodu

Dana 10. februara 2021, Regionalni sud u Kursku odbacio je molbu brata Kristensena za ranije puštanje na slobodu. On je sudu uputio molbu da mu ostatak zatvorske kazne bude preinačen u novčanu kaznu. Brat Kristensen već više od godinu dana ispunjava uslove da bude pušten na uslovnu slobodu, ali njegove molbe i dalje bivaju odbijene.

Naš brat Denis Kristensen je nedavno pisao svojoj supruzi Irini. U pismu je citirao jedan od svojih omiljenih biblijskih stihova, koji glasi: „Zato ne posustajmo čineći dobro, jer ćemo, ako se ne umorimo, požnjeti plod kad dođe vreme“ (Galatima 6:9). On je čvrsto uveren da će ih Jehova nagraditi ako nastave da čine dobro, pomažu drugima i istraju u ovim okolnostima. Takođe je rekao da želi da iz zatvora izađe duhovno jači nego što je u njega ušao.

Denis je u zatvoru, odvojen od svoje supruge, još od maja 2017, što je već skoro četiri godine. Denis i Irina su i dalje svima nama odličan uzor, jer se uzdaju u Jehovu, imaju unutrašnji mir i čvrsto su rešeni da ostanu verni svom Bogu Jehovi (Filipljanima 1:14).