Vrati se na sadržaj

Brat Sergej Ledenjov sa suprugom Anom

20. NOVEMBAR 2020.
RUSIJA

Bratu Sergeju Ledenjovu preti šest godina zatvora

Bratu Sergeju Ledenjovu preti šest godina zatvora

Kada se očekuje izricanje presude

Petropavlovsk-Kamčatski gradski sud u Kamčatskoj oblasti zakazao je izricanje presude u slučaju našeg brata Sergeja Ledenjova za 24. novembar 2020. a Preti mu šest godina zatvora.

Optuženi

Sergej Ledenjov

  • Rođen: 1974. (Osora, Kamčatska oblast)

  • Kratka biografija: Odrastao u porodici sa šestoro dece. Voli da slika i da fotografiše. Radi kao zidar i keramičar. Pre nego što je proučavao Bibliju sa Jehovinim svedocima smatrao je da je ona zastarela i da se kosi sa naučnim činjenicama. Oženio se Anom 2017. godine. Ana kaže da je Sergej staložen i brižan suprug zato što u svom životu primenjuje biblijske savete

Detalji o slučaju

Grupa naoružanih i maskiranih policajaca je 2. decembra 2018. pretresla dom brata Ledenjova u Petropavlovsk-Kamčatskom. Odveden je u pritvor i optužen na osnovu člana 282.2 ruskog Krivičnog zakonika. Sudski proces je započet 28. novembra 2019.

Gradski sud je 12. decembra 2019. vratio slučaj tužiocu. To je uobičajeni postupak kada sud nađe ozbiljne nedostatke u optužnici, kao što je na primer nedostatak dokaza. Međutim, 4. februara 2020, viši sud je promenio odluku i vratio slučaj na ponovno razmatranje. Tokom saslušanja koje je usledilo, vlasti su ispitivale suprugu brata Ledenjova i još jednu našu sestru i vršile pritisak na njih da svedoče protiv brata Ledenjova. Njih dve su odbijale da to učine.

Rođaci brata Ledenjova koji nisu Jehovini svedoci ne mogu da razumeju zašto je njegova vera razlog za progonstvo.

I dalje ćemo se moliti za bračni par Ledenjov koji čeka presudu. Uvereni smo da im Jehovin duh pomaže da istraju (1. Petrova 4:14).

a Datum može biti promenjen.