Vrati se na sadržaj

Regionalni sud u Orelu

17. MAJ 2019.
RUSIJA

Denis Kristensen 23. maja iznosi poslednju odbranu pred sudom

Denis Kristensen 23. maja iznosi poslednju odbranu pred sudom

U četvrtak, 16. maja 2019. saslušanje Denisa Kristensena povodom žalbe na presudu održano je u zakazanom terminu. Tužioci i advokati odbrane izneli su svoje završne reči i Denis je u svoju odbranu govorio skoro sat vremena. Diplomate iz drugih država i novinari ponovo su bili prisutni, što je ohrabrujuće jer je vest o Denisovom hapšenju odjeknula pre skoro dve godine, a interesovanje javnosti za ovaj slučaj ne jenjava.

Poslednje saslušanje prvobitno je bilo zakazano za petak, 17. maj. Međutim, sudije su ga odložile za četvrtak, 23. maj, u 10 časova. Denis će tada imati poslednju priliku da iznese svoju odbranu pred sudom, pre nego što sudije donesu konačnu odluku. Za sada nije poznato da li će odluka biti donesena do kraja tog dana ili će sud zakazati novi datum.

Veoma smo ohrabreni kada vidimo kako naša braća, poput Denisa Kristensena i Sergeja Skrinikova, i dalje imaju pozitivan stav i iskrenu želju da ostanu verni Jehovi. I mi prema našim suhrišćanima u Rusiji osećamo nešto slično onome što je Pavle osećao prema Solunjanima kada je napisao ove reči: „Zato se među Božjim skupštinama ponosimo vama zbog vaše istrajnosti i vere u svim vašim progonstvima i nevoljama koje podnosite“ (2. Solunjanima 1:4).