Vrati se na sadržaj

Dmitrij Maslov sa suprugom Julijom

18. MART 2021.
RUSIJA

Dmitriju Maslovu preti kazna zatvora zato što je s prijateljima razgovarao o duhovnim temama

Dmitriju Maslovu preti kazna zatvora zato što je s prijateljima razgovarao o duhovnim temama

NAJNOVIJA VEST | Ruski sud odbacio žalbu

Dana 5. oktobra 2021, Sud Krasnojarske oblasti odbacio je žalbu našeg brata Dmitrija maslova. Novčana kazna na koju je osuđen nije promenjena.

Dana 2. juna 2021, Gradski sud u Minusinsku u Krasnojarskoj oblasti osudio je našeg brata Dmitrija Maslova. Kažnjen je sa 450 000 rubalja (oko 5000 evra).

Optuženi

Dmitrij Maslov

  • Rođen: 1976. (Minusinsk)

  • Kratka biografija: Odrastao je uz samohranu majku i mlađeg brata i sestru. Završio je srednju tehničku školu, smer pčelarstvo. Trenutno radi kao vodoinstalater. Svira harmoniku i voli biciklizam i ronjenje

    Od ranog detinjstva tražio je odgovore na ozbiljna životna pitanja. U Bibliji je pronašao jasne i logične odgovore. Krstio se 1994. Kada je pozvan na odsluženje vojnog roka, zbog prigovora savesti tražio je da obavlja civilnu službu. Oženio se Julijom 1997. godine

Detalji o slučaju

U noći 19. aprila 2019, vojnici i pripadnici Istražnog komiteta i Federalne službe bezbednosti u Minusinsku izvršili su pretres pet kuća Jehovinih svedoka. Jednog 76-godišnjeg brata su tokom pretresa gurnuli tako da je pao i povredio se. Više od 30 braće i sestara je saslušano i zatim pušteno na slobodu. Kasnije je protiv brata Dmitrija pokrenut krivični postupak. Njegova „krivica“ je u tome što je organizovao planinarenje s prijateljima, tokom kog su razgovarali o biblijskim temama.

Dmitrij očekuje okončanje suđenja i do tada ne sme da napušta mesto stanovanja. Njegova majka, koja nije Jehovin svedok, smatra da su optužbe protiv njega neosnovane i nepravedne. Ona je uverena da njen sin pripada religiji u kojoj nema ničeg nasilnog i koja uči ljude da budu miroljubivi.

Dmitrij nalazi utehu i hrabrost u saznanju da će Jehova pokazati „svoju snagu“ prema onima koji mu verno služe (2. Letopisa 16:9).