Vrati se na sadržaj

Brat Sergej Rajman i njegova supruga Valerija

7. SEPTEMBAR 2020.
RUSIJA

Mladi bračni par u Rusiji očekuje presudu

Mladi bračni par u Rusiji očekuje presudu

Kada se očekuje izricanje presude

Dana 16. septembra 2020. a Sverdlovski okružni sud u Kostromi treba da donese presudu u slučaju koji se vodi protiv brata Sergeja Rajmana i njegove supruge Valerije. Oboje bi mogli dobiti uslovnu kaznu u trajanju od sedam godina.

Optuženi

Sergej Rajman

  • Rođen: 1996. (Kinešma, Ivanovska oblast)

  • Kratka biografija: Završio je srednju tehničku školu. Postao je stručnjak za unutrašnji dizajn. Zahvaljujući baki, razvio je ljubav i poštovanje prema Bibliji. Oženio se Valerijom 2015. Voli da kuva i skija

Valerija Rajman

  • Rođena: 1993. (Šarja, Kostromska oblast)

  • Kratka biografija: Otac joj je umro kada je imala deset godina. Majka ju je poučavala o Jehovi. Profesionalni je frizer

Detalji o slučaju

Rano ujutru 25. jula 2018, naoružani pripadnici specijalne policije nasilno su ušli u kuću brata Sergeja Rajmana i njegove supruge. Oboje su bili uhapšeni. Sestra Rajman je dva dana bila u pritvoru. Brat Rajman je 59 dana bio u samici. Vlasti su bratu Rajmanu ograničili kontakt sa drugim Jehovinim Svedocima. Osim toga, nije im dozvoljeno da uveče izlaze iz kuće. Sve to je loše uticalo na njihovo fizičko i emocionalno zdravlje.

Molimo se da ovi mladi ljudi i dalje budu hrabri i jaki dok iščekuju presudu i da budu sigurni u to da će Jehova uvek biti uz njih (Isus Navin 1:9).

a Datum može biti promenjen.