Vrati se na sadržaj

Brat Denis Kristensen u pratnji stiže u Železnodorožnijski okružni sud u Orelu

31. JUL 2019.
RUSIJA

NAJNOVIJE VESTI: Denis Kristensen ostaje nepokolebljiv i nakon prebacivanja u kažnjeničku koloniju

NAJNOVIJE VESTI: Denis Kristensen ostaje nepokolebljiv i nakon prebacivanja u kažnjeničku koloniju

Dve sedmice nakon što je Denisu Kristensenu odbijena žalba, 6. juna 2019, ruske vlasti su ga prebacile iz pritvora u Orelu u zatvor – u kažnjeničku koloniju broj 3 u gradu Ljgovu. Ovaj grad je udaljen oko 200 kilometara od Orela, gde žive Denisova porodica i prijatelji.

Kada je Denis najpre stigao u zatvor, ljudi oko njega su ga vređali i pokušali su da slome njegov nepokolebljiv stav. Pa ipak, Denis se u potpunosti oslonio na Jehovu, tako da je mogao biti hrabar i neustrašiv (1. Petrova 5:10).

Otkako je Denis uhapšen i pritvoren, braća se brižno staraju o njegovoj supruzi, Irini. U junu su se brat Mark Sanderson, član Vodećeg tela, i druga odgovorna braća srela sa Irinom u Finskoj, kako bi je ohrabrili.

U Finskoj (sleva nadesno): Mark Sanderson, član Vodećeg tela, Irina Kristensen i Tomi Kauko iz Finske

Prošlo je više od mesec dana od kako se Denis nalazi u kažnjeničkoj koloniji. Nedavno je Irini dozvoljeno da se telefonom čuje s njim jednom dnevno. Takođe joj je odobreno i da ga poseti u zatvoru.

Irinu hrabre Denisova pisma

Uprkos svemu što su Denis i Irina doživeli u protekle dve godine – otkako je on bio uhapšen i zatvoren – ostali su nepokolebljivi i radosni. Irina kaže da joj mnogo znače pisma koja svake sedmice dobija od Denisa. U jednom od njih, Denis je napisao: „Ključ za uspeh je da ostanemo pozitivni, a imamo obilje razloga da budemo radosni.“ U zaključku pisma je rekao: „Svrha našeg postojanja jeste da podržimo Jehovinu vrhovnu vlast. Svestan sam toga da je naš put veoma dug i da nismo dobili bitku – za sada. Ali na kraju će pobeda biti naša. U to sam 100 posto siguran.“

Dana 21. jula, na međunarodnom kongresu u Danskoj, brat Let, član Vodećeg tela, pročitao je poruku od Denisa, koji je između ostalog napisao: „Voleo bih da sam u ovom trenutku s vama, ali to trenutno nije moguće jer još uvek nisam završio svoj zadatak. Ali ono čemu se nadam jeste da će u budućnosti to biti moguće.“

Dok je bio u zatvoru u Rimu, apostol Pavle je napisao: „Kad god vas se setim, zahvaljujem svom Bogu u svakoj svojoj usrdnoj molitvi za sve vas. Radosno upućujem svoje usrdne molitve za vas [...] jer vas nosim u srcu, sve vas koji delite sa mnom Božju nezasluženu dobrotu, i u mojim okovima i u odbrani i zakonskom potvrđivanju prava na propovedanje dobre vesti“ (Filipljanima 1:3, 4, 7).