Vrati se na sadržaj

Ljudmila Šut

30. APRIL 2021.
RUSIJA

Naša 73-godišnja sestra se oslanja na Jehovu dok očekuje presudu

Naša 73-godišnja sestra se oslanja na Jehovu dok očekuje presudu

NAJNOVIJA VEST | Ruski sud odbacio žalbu

Dana 25. avgusta 2021. Nadeždinski okružni sud u Primorskoj oblasti odbacio je žalbu naše sestre Ljudmile Šut. Time prvobitna presuda stupa na snagu. Ona za sada neće morati da ide u zatvor.

Dana 19. maja 2021, Nadeždinski okružni sud u Primorskoj oblasti proglasio je krivom našu 73-godišnju sestru Ljudmilu Šut. Ona je osuđena na četiri godine uslovne kazne zatvora.

Optužena

Ljudmila Šut

  • Rođena: 1947. (Makarov, ostrvo Sahalin)

  • Kratka biografija: Početkom 2000-ih, počela da je da proučava Bibliju s Jehovinim svedocima. Bila je zadivljena biblijskim proročanstvima. Krstila se 2003. godine. Iste godine joj je preminuo suprug. Ima troje dece i troje unučadi. Zbog hroničnih zdravstvenih problema potrebna joj je pomoć pri kretanju

Detalji o slučaju

U novembru 2017, vlasti su počele da prate Jehovine svedoke u Razdoljnoju. Krivični postupak protiv sestre Ljudmile Šut pokrenut je u februaru 2020. Uprkos njenim godinama i očiglednim fizičkim ograničenjima, zabranjeno joj je da napušta mesto boravka.

Istraga i suđenje su loše uticali na njeno fizičko i emocionalno zdravlje. Vid joj se veoma pogoršao zbog čega je morala da ide na operaciju. Pored toga, sada pati od nesanice. Ljudmila je uverena u to da će je Jehova čuvati sve dok se potpuno oslanja na njega. Jehova joj daje „trajan mir“ u skladu sa svojim obećanjem iz Isaije 26:3.

Braća i sestre iz njene skupštine joj pomažu s puno ljubavi. Ljudmila posebno ceni to što se braća mole za nju. Ona kaže: „To nikada neću zaboraviti.“

Njen sin i najmlađa ćerka, iako nisu Jehovini svedoci, pružaju joj podršku dok prolazi kroz ovaj težak period.

Molimo se za sestru Ljudmilu i uvereni smo da će se ona i dalje oslanjati „na Božju snagu“ dok čeka presudu (2. Timoteju 1:8).