Vrati se na sadržaj

Sleva nadesno: Aleksej Budenčuk, Konstantin Baženov, Feliks Mahamadijev, Aleksej Miretskij, Roman Gridasov i Genadij German pre hapšenja

23. SEPTEMBAR 2019.
RUSIJA

Osuđena i zatvorena još šestorica naše braće u Rusiji

Osuđena i zatvorena još šestorica naše braće u Rusiji

U utorak 19. septembra 2019, šestorica naše braće iz ruskog grada Saratova osuđena su i poslata u zatvor samo zato što su Jehovini svedoci.

Dmitrij Larin, sudija Lenjinskog okružnog suda u Saratovu, osudio je braću Konstantina Baženova i Alekseja Budenčuka na tri i po godine zatvora, brata Feliksa Mahamadijeva na tri godine zatvora, a braću Romana Gridasova, Genadija Germana i Alekseja Miretskija na dve godine zatvora. Pored toga, nakon što im istekne zatvorska kazna, ova braća pet narednih godina neće moći da rade na nekoj rukovodećoj poziciji u preduzećima u javnom sektoru. Odbrana će uložiti žalbu na presudu.

Protiv ove šestorice braće pokrenuti su krivični postupci nakon što su ruske vlasti 12. juna 2018. izvršile pretres sedam domova Jehovinih svedoka u Saratovu. Sva braća su porodični ljudi, a brat Budenčuk ima dvoje dece školskog uzrasta. Nakon što su uhapšeni, braća Budenčuk, Baženov i Mahamadijev proveli su gotovo godinu dana u pritvoru.

U svom prvom obraćanju Sudu, ova šestorica braće citirala su nekoliko biblijskih stihova koji su im pomogli da ostanu verni Bogu i rekla su da ne mrze one koji ih progone.

Rusija je do sada osudila i poslala u zatvor sedmoricu Svedoka. Krivični postupak je pokrenut protiv više od 250 braće i sestara u Rusiji, od kojih se 41 nalazi u pritvoru ili zatvoru, a 23 u kućnom pritvoru.

Molimo se da svoj našoj vernoj i hrabroj braći i sestrama u Rusiji Jehova da potrebnu snagu kako bi „potpuno ustrajali i bili dugotrpljivi s radošću“ (Kološanima 1:11).