Vrati se na sadržaj

Sleva nadesno: Anatolij Razdobarov sa suprugom Gretom i Nikolaj Merinov sa suprugom Liljom pre nego što ih je policija pretukla

10. OKTOBAR 2021.
RUSIJA

Policija brutalno pretukla dva bračna para

Policija brutalno pretukla dva bračna para

U ponedeljak, 4. oktobra 2021, naoružani pripadnici specijalne jedinice policije OMON a brutalno su pretukli Anatolija i Gretu Razdobarov i Nikolaja i Lilju Merinov. Ovaj gnusan napad se dogodio prilikom pretresa 12 kuća Jehovinih svedoka u Irkutsku. Policija je tom prilikom uhapsila još nekoliko naše braće.

U šest sati ujutru, naoružani policajci su nasilno upali u Anatolijev i Gretin dom. Gretu su ščepali za kosu i odvukli u drugu sobu, lisicama joj vezali ruke iza leđa i više puta je udarili.

Anatolija su bacili na pod, lisicama mu vezali ruke iza leđa i šutirali ga u glavu i stomak. Policajci su ga zgrabili za ruke koje su mu već bile vezane lisicama i odigli ga od poda. Anatolij se previjao od bolova jer su mu se pod težinom tela ramena iščašila. Policajci su ga udarali po rukama tražeći da prizna krivicu i da otkrije informacije o braći. Mučenje su nastavili tako što su pokušali da mu staklenu bocu gurnu u anus. Pretres njihove kuće je trajao više od osam sati.

Kada je policija upala u kuću Nikolaja i Lilje Merinov, najpre su Nikolaja udarili po glavi teškim, tupim predmetom. On je pao na pod i onesvestio se. Kad je došao svesti, jedan policajac je sedeo na njemu i tukao ga. Polomili su mu prednje zube. Lilju su izvukli iz kreveta zgrabivši je za kosu i stavili joj lisice na ruke. Policajci su je tukli pre nego što su joj dozvolili da se obuče.

Prema krivičnom zakonu Ruske Federacije, ovakva nečuvena zloupotreba vlasti je kažnjiva. Osim toga, Ruska Federacija snosi odgovornost pred nekoliko međunarodnih tela koja štite ljude od torture i mučenja. Zbog ovih zločina, ova dva bračna para će iskoristiti sva pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju i u svojoj državi i van nje.

Dan nakon što je policija izvršila pretres 12 kuća u Irkutsku i fizički maltretirala dva bračna para, oko 300 braće i sestara okupilo se ispred Okružnog suda u Irkutsku da bi pružili podršku šestorici druge privedene braće

Tokom naredna dva dana posle pretresa, šestoro braće je prema odluci suda poslato u istražni zatvor: Jaroslav Kalin, Sergej Kostejev, Nikolaj Martinov, Mihail Mojš, Aleksej Solnečni i Andrej Tolmačev. Oko 300 braće i sestara se mirno okupilo ispred suda kako bi pružili podršku svojim suvernicima koji trpe takvu nepravdu.

Svoj našoj dragoj braći i sestrama u Rusiji možemo reći ono što je apostol Pavle rekao Solunjanima: „S ponosom govorimo o vama drugim Božjim skupštinama jer sa istrajnošću i verom podnosite sva progonstva i nevolje“ (2. Solunjanima 1:4).

a Specijalne jedinice Nacionalne garde Rusije