Vrati se na sadržaj

Nedavno preminuli brat Avramernko i njegova supruga Jelena

30. MART 2020.
RUSIJA

Policija u Rusiji pretresla dom preminulog Jehovinog svedoka

Policija u Rusiji pretresla dom preminulog Jehovinog svedoka

U Habarovskoj oblasti su 23. marta 2020. agenti Federalne službe bezbednosti (FSB) pretresli dom Igora Avramenka samo šest dana nakon što je umro usled srčanog napada. Agenti su imali kod sebe nalog za pretres na kom se nalazilo ime brata Avramenka. Međutim, oni su zaplenili lične stvari koje su pripadale njegovoj udovici Jeleni, kao što su kompjuter, kamera i još neke stvari.

Ranije tog dana, agenti su došli na radno mesto sestre Avramenko kako bi je otpratili kući, gde ju je glavni inspektor Stanislav Grebenkin čekao s nalogom za pretres. Sestra Avramenko mu je rekla da je njen muž preminuo. On je rekao da zna za to i pokušao da opravda pretres objašnjenjem da su vlasti izdale nalog pre nego što su saznale za smrt Igora Avramenka.

Inspektor je zatim rekao da će sprovesti samo rutinski pretres, tvrdeći da je to neophodno kako bi mogao da se „zatvori ovaj slučaj i stavi u arhivu“. Međutim, taj pretres je više ličio na premetačinu.

U Habarovskoj oblasti pokrenuti su krivični postupci protiv deset Jehovinih svedoka. Premda vlasti u Rusiji pokušavaju da slome veru naše braće i sestara, mi znamo da je njihova snaga u tome što oni čuvaju svoj mir i pouzdanje u svog voljenog oca Jehovu (Isaija 30:15).