Vrati se na sadržaj

Brat Aleksej Mecger, kojeg je ruski sud osudio i kaznio zbog ispovedanja svoje vere

21. NOVEMBAR 2019.
RUSIJA

Ruski sud kaznio brata Alekseja Mecgera sa 350000 rubalja

Ruski sud kaznio brata Alekseja Mecgera sa 350000 rubalja

Ordžonikidzevskij okružni sud u Permu 14. novembra 2019. osudio je brata Alekseja Mecgera i kaznio ga sa 350000 rubalja (oko 4930 evra). On je dvanaesti brat u Rusiji koji je osuđen zbog takozvanih ekstremističkih aktivnosti, naime zbog toga što je razgovarao s drugima o svojim verovanjima. Advokat brata Mecgera uložiće žalbu na ovu presudu.

Dvadeset petog aprila 2019, protiv njega je pokrenut krivični postupak na osnovu činjenice da se on izjašnjava kao Jehovin svedok. Kao dokazi su navedeni razgovori o religioznim temama koje je brat Mecger vodio s nekim ljudima koji su te razgovore snimili krišom.

Njegovo suđenje je počelo 14. oktobra 2019. Javni tužilac je tražio kaznu od tri godine zatvora. Iako sud nije poslao u zatvor brata Mecgera, brinemo se da je on samo jedan u nizu braće i sestara koji su dobili neku kaznu i da će još mnogi biti krivično gonjeni zbog svoje vere.

Premda vlasti u Rusiji nastavljaju da krivično gone našu braću bez opravdanog razloga, mi znamo da će im Jehova i dalje pružati utehu i snagu (Psalam 119: 76, 161).