Vrati se na sadržaj

Brat Konstantin Baženov

28. OKTOBAR 2020.
RUSIJA

Ruski sud odbio da brata Baženova ranije pusti na slobodu

Ruski sud odbio da brata Baženova ranije pusti na slobodu

Dimitrovgradski gradski sud u Uljanovskoj oblasti je 28. oktobra 2020. doneo presudu po kojoj naš brat Konstantin Baženov neće biti ranije pušten na slobodu niti će ostatak njegove zatvorske kazne biti zamenjen novčanom kaznom. Žalbu na ovu presudu može uložiti u roku od deset dana.

Kada je brat Baženov prvi put zadržan u pritvoru u junu 2018, sasvim je razumljivo što je osećao strah. Međutim, počeo je da zapisuje biblijske stihove u jednu svesku. Uspeo je da se priseti oko 500 biblijskih stihova. Kasnije je uspeo da nabavi Bibliju i pročitao ju je za četiri meseca. Brat Baženov je počeo da piše pisma u kojima je delio s drugima ohrabrujuće misli iz Biblije. Takođe je pevao teokratske pesme i često se usrdno molio Jehovi za pomoć.

Brat Baženov je proveo više od 340 dana u pritvoru. Nakon što mu je u septembru 2019. izrečena kazna od tri i po godine zatvora, on je nastavio sa svojim navikama kako bi i dalje jačao svoju duhovnost. Zahvaljujući Jehovinoj pomoći, brat Baženov je uspeo da održi Spomen-svečanost dok je bio u zatvoru. Time što se trudio da ostane blizak s Jehovom, uspeo je da ostane radostan uprkos progonstvu. Nastavićemo da se molimo za našeg brata Baženova.