Vrati se na sadržaj

Brat Anatolij Tokarev ispred sudnice u avgustu 2020.

23. OKTOBAR 2020.
RUSIJA

Ruski sud odredio novčanu kaznu bratu Anatoliju Tokarevu

Ruski sud odredio novčanu kaznu bratu Anatoliju Tokarevu

NAJNOVIJA VEST | Ruski kasacioni sud odbacio žalbu

Dana 30. novembra 2021, Šesti kasacioni sud opšte nadležnosti odbacio je žalbu brata Anatolija Tokareva. On će morati da plati prvobitno izrečenu novčanu kaznu.

Oktjabrski okružni sud u Kirovu je 23. oktobra 2020. bratu Anatoliju Tokarevu odredio novčanu kaznu u iznosu od 500 000 rubalja (6 552 američka dolara). On može da podnese žalbu na ovu presudu u roku od deset dana.

U svom završnom obraćanju sudu, brat Tokarev je hrabro izjavio: „Tokom ovog postupka koji se vodio protiv mene, imao sam osećaj kao da mi pripadnici kriminalističke službe govore: ’Ako se ne odrekneš svoje vere [...] bićeš javno i oštro kažnjen.‘ [...] Časni sude, ono što sam rekao prvog dana svog suđenja ponoviću i danas: Ja se ne mogu odreći svoje vere u Boga [...] Naravno, pretnja zatvorom ili pretnja smrću plaše me, kao što bi uplašile bilo kog drugog Jehovinog svedoka, a kada me vlasti nazivaju ekstremistom, blate moj ugled bez ikakvog opravdanog razloga. Pa ipak, časni Sude, ja se ne mogu odreći Boga i njegove ljubavi.“