Vrati se na sadržaj

Aleksandar i Ana Solovjev

5. JUL 2019.
RUSIJA

Ruski sud osudio brata Aleksandra Solovjeva

Ruski sud osudio brata Aleksandra Solovjeva

U četvrtak, 4. jula 2019. godine, Okružni sud Ordžonikidzevskij u ruskom gradu Permu proglasio je brata Aleksandra Solovjeva krivim i kaznio ga s 300000 rubalja (oko 4200 evra).

Brat Solovjev uhapšen je uveče 22. maja 2018. godine, na železničkoj stanici dok se sa suprugom Anom vraćao kući s puta iz inostranstva. Policajci su bratu Solovjevu stavili lisice i odveli ga u pritvor. Sestra Ana je takođe odvedena u policijsku stanicu, ali u posebnom vozilu. Inspektori su celu noć pretresali njihov stan i zaplenili fotografije, elektronske uređaje i komplet Biblija.

Posle ispitivanja, sestra Solovjeva je puštena bez ikakvih optužbi. Ipak, protiv brata Solovjeva pokrenut je krivični postupak i on se od 24. maja do 19. novembra 2018. godine nalazio u kućnom pritvoru. Dok je čekao suđenje, bile su mu ograničene aktivnosti i sloboda kretanja.

Advokati brata Solovjeva uložiće žalbu na presudu. Takođe su se obratili i Radnoj grupi Ujedinjenih nacija koja se bavi zatvaranjima bez zakonskog osnova da razmotri njegov slučaj.

Premda se progonstvo pojačava u zemljama kao što je Rusija, mi se „ni u čemu ne plašimo“ svojih protivnika. Mi verujemo da će Jehova nastaviti da nam svima daje ono što nam je potrebno da izdržimo dok ne dođe njegov veliki dan spasenja (Filipljanima 1:28).