Vrati se na sadržaj

Brat Valerij Moskalenko u ćeliji u sudnici tokom poslednjeg saslušanja

30. AVGUST 2019.
RUSIJA

Ruski sud sledeće sedmice izriče presudu u slučaju protiv brata Moskalenka

Ruski sud sledeće sedmice izriče presudu u slučaju protiv brata Moskalenka

Sudija Železnodorožnijskog okružnog suda u Habarovsku, Ivan Beljih, zakazao je izricanje presude u krivičnom postupku koji se vodi protiv brata Valerija Moskalenka (52 godine) za 2. septembar 2019.

Brat Moskalenko se nalazi u pritvoru otkada je ujutro 2. avgusta 2018. uhapšen, nakon što su agenti Federalne službe bezbednosti zajedno sa jedinicom interventne policije upali u njegov dom. Agenti su pretraživali dom brata Moskalenka oko pet sati pre nego što su ga uhapsili. S obzirom na to da se nalazi u pritvoru već više od godinu dana, postoji mogućnost da bude osuđen i poslat u zatvor, kao što je to bio slučaj sa Denisom Kristensenom.

Evropskom sudu za ljudska prava je 18. decembra 2018. podneta žalba Moskalenko protiv Rusije. Do sada je ovom sudu predato preko 50 žalbi protiv Rusije, od kojih su već 34 uzete u razmatranje i ruske vlasti su obaveštene o tome.

Ponosni smo na našu dragu braću i sestre u Rusiji zbog njihove istrajnosti i vere u svim njihovim progonstvima i nevoljama koje podnose. Očigledno je da imaju Jehovinu podršku i blagoslov. Molimo se Jehovi da bratu Moskalenku i dalje daje potrebnu snagu kako bi radosno istrajavao, bez obzira na ishod suđenja sledeće sedmice (2. Solunjanima 1:4).