Vrati se na sadržaj

Vladimir Filipov sa suprugom Ljubovom

26. JANUAR 2021.
RUSIJA

Sedamdesetsedmogodišnji brat Filipov na optuženičkoj klupi

Sedamdesetsedmogodišnji brat Filipov na optuženičkoj klupi

Kada se očekuje izricanje presude

Nadeždinski okružni sud u Primorskoj oblasti zakazao je izricanje presude za 27. januar 2021. a u slučaju brata Vladimira Filipova. Preti mu kazna zatvora od šest i po godina.

Optuženi

Vladimir Filipov

  • Rođen: 1943. (Oktjabrski, Novosibirska oblast)

  • Kratka biografija: Otac mu je preminuo tokom Drugog svetskog rata, kratko pre njegovog rođenja. Diplomirao je u artiljerijskoj školi u Tomsku 1964. i dobio čin poručnika. Oženio se Ljubovom 1967. Proveo je 27 godina u vojnoj službi pre nego što se penzionisao

    Njegova supruga je počela da proučava Sveto pismo 1994, a ubrzo joj se i on pridružio

Detalji o slučaju

Vlasti su u avgustu 2017. počele tajno da prisluškuju i snimaju brata Filipova i drugu braću u Razdoljnoju. Nekoliko meseci su tajno snimali Vladimira dok drži govore na sastancima i razgovara o Bibliji sa svojim komšijama.

Naoružani i maskirani agenti Federalne službe bezbednosti (FSB) upali su 19. jula 2018. u kuću porodice Filipov. Agenti su Vladimira, koji je tada imao 75 godina, udarili pesnicom u lice, oborili ga na pod, vezali mu ruke iza leđa i pretresli njegov dom. Još dva puta su izvršili pretres, i to u avgustu 2019. i u januaru 2020. Optužnica protiv Vladimira je podignuta nakon drugog pretresa.

Molimo se Jehovi da i dalje našoj braći i sestrama daje snagu kako bi mu verno i radosno služili! (Isaija 40:29, 31).

a Datum može biti promenjen.