Vrati se na sadržaj

Sestra Kalerija Mamikina (78) zbog svoje vere trpi progonstvo u Rusiji

26. JUN 2019.
RUSIJA

Stariji Jehovini svedoci na meti ruskih vlasti, čak i oni preko 70 godina

Stariji Jehovini svedoci na meti ruskih vlasti, čak i oni preko 70 godina

Brat Boris Burilov (78) optužen je za „ekstremističke aktivnosti“ u Permu

U maju 2019, vlasti u Arhangelskoj i Volgogradskoj oblasti u Rusiji podnele su krivične prijave protiv dve starije sestre. Sestre Kalerija Mamikina (78 godina; na slici iznad) i Valentina Mahmedgajeva (71) optužene su za „ekstremističke aktivnosti“ samo zbog toga što su Jehovini svedoci.

U aprilu 2018, vlasti u Vladivostoku su podnele krivičnu prijavu protiv 84-godišnje sestre Jelene Zajščuk i još četvoro Svedoka. U ovom trenutku, vlasti krivično gone 10 braće i sestara od preko 70 godina samo zbog toga što ispovedaju svoju veru.

Iako niko od starije braće i sestara nije u pritvoru, nema sumnje da su pod velikim stresom. Ako se istraga protiv njih nastavi i ako ih sudovi proglase krivima, prete im visoke novčane i zatvorske kazne.

Broj naše braće protiv kojih su podnete krivične prijave, od 17. juna 2019. porastao je na 215. Ovaj broj raste iz dana u dan. Nastavimo da se molimo za našu braću i sestre u Rusiji, i spominjimo ih po imenu u našim molitvama. Sigurni smo da će im Jehova i dalje davati „svu potrebnu snagu“ kako bi bili „dugotrpljivi s radošću“ (Kološanima 1:11).