Vrati se na sadržaj

Brat Džozef Raterford drži govor na istorijskom kongresu u Sidar Pointu, u Ohaju, 10. septembra 1922. Umetnuta slika: kamera snima delove programa

11. APRIL 2022.
SJEDINJENE DRŽAVE

Iz našeg muzeja

Potraga za filmom sa kongresa u Sidar Pointu

Potraga za filmom sa kongresa u Sidar Pointu

Novine u kojima se reklamiraju filmovi sa kongresa u Sidar Pointu

Za Jehovine svedoke je kongres održan 1922. u Sidar Pointu u Ohaju, u Sjedinjenim Državama, veoma značajan jer je tada brat Džozef Raterford sve pozvao da objavljuju Božje Kraljevstvo.

Ali ovaj kongres je značajan i zbog toga što je program snimljen. Međutim, do danas nisu pronađene kopije tog filma.

Fotografija ovog međunarodnog kongresa održanog u septembru 1922. prikazuje izdignutu platformu na kojoj se nalazi kamera koja je postavljena tako da snimi delove ovog istorijskog kongresa. Snimanje filmova je tada još uvek bilo nešto novo.

Izgleda da je ovaj film bio dostupan javnosti. Na primer, u jednim novinama se nalazila reklama za njega. Čitaoci su pozvani da „pogledaju kongres iz udobnosti svog doma, da vide prijatelje i odgledaju krštenje“. Na reklami se takođe nalazio savet: „Pozovite komšije i svedočite im pomoću Kongresnog filma. Naručite odmah.“

Ako znate da neko ima kopiju ovog filma, molimo vas da se javite Odeljenju za muzejske postavke na mejl MuseumDonations@jw.org ili pišite Glavnom sedištu Jehovinih svedoka na adresu 1 Kings Drive, Tuxedo Park, NY 10987, USA. Nadamo se da ćemo pronaći ovaj izuzetan film koji je deo naše teokratske istorije.