Vrati se na sadržaj

10. JUL 2013.
SJEDINJENE DRŽAVE

Jehovini svedoci potpisali ugovor o prodaji objekata u Bruklinu

Jehovini svedoci potpisali ugovor o prodaji objekata u Bruklinu

NJUJORK. Petog jula 2013, Jehovini svedoci su sa kompanijama RFR i Kushner Companies potpisali ugovor o prodaji kompleksa od pet objekata u Bruklinu, u kojima su ranije štampali literaturu, kao i 30-spratnog stambenog objekta. Svedoci će već u avgustu ove godine početi da se iseljavaju iz kompleksa, a 2017. i iz stambenog objekta.

„Kada prelaze Bruklinski most, mnogi turisti i oni koji putuju na posao vide na tim zgradama natpise ’Čitaj Božju Reč Bibliju svakodnevno‘ i ’Čitaj Stražarsku kulu i Probudite se!‘“, kaže Dejvid Semonijan, portparol Jehovinih svedoka. „U ovim zgradama se godinama obavljao posao koji je obeležio veći deo istorije naše organizacije i našeg postojanja u Bruklinu.“ Svedoci su 77 godina koristili ove objekte da bi štampali Biblije i biblijsku literaturu na mnogim jezicima. Prvi objekat smo počeli da koristimo 1927, a početkom 1937. i okolne objekte. Oko hiljadu radnika živelo je u 30-spratnom stambenom objektu, koji je bio direktno povezan sa štamparijom.

Svedoci prodaju ove objekte zbog preseljenja u unutrašnjost države Njujork. Najpre su 2004. štamparija, knjigoveznica i odeljenje za otpremu literature u Sjedinjenim Državama premešteni u Volkil. Trenutno se planira premeštanje glavnog sedišta u Vorvik, gde će se s gradnjom početi krajem ove godine.

Gospodin Semonijan kaže: „Veoma nam je drago što smo godinama bili u Bruklinu. Ove objekte smo koristili za proizvodnju biblijske literature koja pruža praktične savete ljudima širom sveta. Sada jedva čekamo da se uselimo u nove objekte u Vorviku, gde ćemo nastaviti s našim međunarodnim biblijskim obrazovnim delom.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000