Vrati se na sadržaj

15. NOVEMBAR 2018.
SJEDINJENE DRŽAVE

Vatrena stihija pustoši Kaliforniju

Vatrena stihija pustoši Kaliforniju

Najnovije vesti: Podružnica u Sjedinjenim Državama potvrdila je da je, nažalost, jedan sedamdesetogodišnji brat iz mesta Paradajs, na severu Kalifornije, takođe izgubio život u požaru Kemp.

Tri velika požara u Kaliforniji prouzrokovala su ogromnu štetu i u njima je život izgubilo najmanje 48 osoba. Najveći od ova tri požara, poznat pod nazivom Kemp, i dalje hara na severu Kalifornije. Ovaj požar je do sada uništio površinu od 47000 hektara i procenjuje se da je izgorelo 7100 objekata, uglavnom kuća. Na jugu Kalifornije, druga dva velika požara, Hil i Vulzi, uništila su površinu od oko 38000 hektara i progutala 435 objekta. Prema jednom izveštaju objavljenom u medijima, požari su ove godine uništili područje „veće od površine Belgije i Luksemburga“.

Prema prvim izveštajima podružnice u Sjedinjenim Državama, zbog požara Kemp 427 objavitelja je evakuisano iz gradova Čiko i Paradajs. Nažalost, jedna starija sestra iz skupštine Ponderosa izgubila je život u ovom požaru. Takođe se navodi da su do sada 94 kuće naše braće izgorele ili ozbiljno oštećene. Izgorela je i jedna Dvorana Kraljevstva u Paradajsu.

Požari Hil i Vulzi primorali su oko 420 objavitelja iz gradova Oksnard, Simi Vali i Tauzend Ouks da se evakuišu. Nažalost, jedan brat i njegova majka, koja nije naša sestra, nastradali su u Malibuu bežeći od vatrene stihije. Prema prvim procenama, oštećena je 21 kuća naše braće i sestara i jedna naša dvorana.

U nastojanju da podmiri potrebe naših suvernika, podružnica je formirala dva Odbora za humanitarnu pomoć. Pokrajinski nadglednici i starešinstva u tom području pružaju našim suvernicima duhovnu i praktičnu pomoć. U subotu, 10. novembra, u Čiku je održan poseban sastanak, kojem je prisustvovalo više od 270 braće i sestara. Jedan brat iz Odbora podružnice u Sjedinjenim Državama i tamošnji pokrajinski nadglednici, izneli su ohrabrujuće misli iz Pisma.

Molimo se za to da se naša braća i sestre koji prolaze kroz veoma težak period oslanjaju na Jehovu, koji će ih utešiti i ojačati, i da imaju na umu da će on uskoro obrisati svaku našu suzu i zauvek uništiti smrt (Isaija 25:8).