Vrati se na sadržaj

20. MAJ 2015.
SJEDINJENE DRŽAVE

Počeli kongresi Jehovinih svedoka u 11 američkih gradova

Počeli kongresi Jehovinih svedoka u 11 američkih gradova

NJUJORK. U petak, 22. maja 2015, Jehovini svedoci će u Sjedinjenim Državama održati prvi u seriji kongresa pod nazivom „Ugledajmo se na Isusa!“. Istog vikenda, ovaj kongres će se održati na 11 lokacija, između ostalog i u čuvenom pozorištu Stenli u Džerzi Sitiju, u državi Nju Džerzi (prikazano na gornjoj slici). Kongres je otvoren za javnost, a ulaz je slobodan. Svedoci očekuju da će svakog dana ukupan broj prisutnih u svih 11 gradova premašiti 41000.

Džejms Ričard Braun, portparol Jehovinih svedoka u njihovom glavnom sedištu u Bruklinu, izjavio je: „Svi koji prihvate naš poziv da prisustvuju ovom kongresu biće srdačno dočekani. Verujemo da će im biti drago što su došli. Trodnevni program će na zanimljiv način govoriti o Isusovim učenjima i njihovoj praktičnoj vrednosti, koja mogu biti od pomoći ljudima svih starosnih doba i raznih životnih okolnosti.“

Tokom leta, pa sve do januara 2016, Jehovini svedoci će održati oko 5000 kongresa „Ugledajmo se na Isusa!“ u 92 zemlje. Program, koji je pripremilo Vodeće telo Jehovinih svedoka, održaće se u celosti ili delimično na 347 jezika, među kojima je i 55 znakovnih jezika.

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000