Vrati se na sadržaj

7. DECEMBAR 2015.
SJEDINJENE DRŽAVE

Svedoci započinju s dugoočekivanom prodajom nekretnina u Bruklinu

Svedoci započinju s dugoočekivanom prodajom nekretnina u Bruklinu

NJUJORK. Jehovini svedoci prodaju neke od najtraženijih nekretnina u Bruklin Hajtsu u Njujorku. Na prodaju je stavljen jedan od najvećih bruklinskih placeva na adresi Džej strit 85, kao i desetospratnica u ulici Kolumbija Hajts 124. Na tržištu je takođe i objekat koji se trenutno koristi kao glavno sedište Jehovinih svedoka, u ulici Kolumbija Hajts 25/30. Ovim projektom se bavi Kancelarija za promet nekretnina Jehovinih svedoka i očekuje se da objekti budu prodati zasebno.

O placu od oko 12550 kvadratnih metara na adresi Džej strit 85, portparol Jehovinih svedoka Ričard Divajn je izjavio: „Ova parcela, na kojoj se može izgraditi objekat od skoro 100000 kvadratnih metara, obuhvata ceo jedan blok u bruklinskoj oblasti koja se brzo razvija.“

Plac na adresi Džej strit 85 u neposrednoj je blizini mosta na Menhetnu

Stambena zgrada od oko 14120 kvadratnih metara u ulici Kolumbija Hajts 124 nalazi se na šetalištu u istorijskom delu Bruklina. „U pitanju je predivna zgrada sa neverovatnim pogledom na Bruklinski most, Kip slobode i donji Menhetn“, rekao je gospodin Divajn.

Zgrada u ulici Kolumbija Hajts 124 nalazi se u istorijskom delu Bruklina

Glavno sedište Jehovinih svedoka već decenijama se nalazi u ulici Kolumbija Hajts 25/30 (slika na početku) i mnogi Njujorčani ga prepoznaju po natpisu na vrhu zgrade i satu. Ono se prostire na preko 68000 kvadratnih metara, zauzima dva bloka i ima direktan pogled na Bruklinski most.

Govoreći o daljnjim planovima Svedoka, gospodin Divajn je dodao: „Ove prodaje predstavljaju sledeći korak u preseljenju našeg glavnog sedišta u Vorvik.“

Kontakt:

Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000