Vrati se na sadržaj

20. SEPTEMBAR 2018.
SJEDINJENE DRŽAVE

Uragan Florens opustošio jugoistočni deo Sjedinjenih Država

Uragan Florens opustošio jugoistočni deo Sjedinjenih Država

Uragan Florens je prouzrokovao ogromne poplave u većem delu Severne i Južne Karoline, kao i u drugim saveznim državama. Prvobitno registrovan kao uragan četvrte kategorije, ovaj uragan je odneo 32 života i na hiljade ljudi ostavio bez krova nad glavom.

Prema izveštaju podružnice u Sjedinjenim Državama, nijedan Jehovin svedok nije stradao niti je ozbiljno povređen u ovom uraganu, ali je više od 4 000 naše braće i sestara moralo da napusti svoj dom. Iako se situacija smiruje, neka područja nisu pristupačna jer su i dalje poplavljena. Prema trenutnim procenama, 351 kuća Svedoka i 21 Dvorana Kraljevstva oštećeni su tokom ovog uragana.

Odbor za humanitarnu pomoć pobrinuo se da braća i sestre u pogođenim područjima dobiju hranu, vodu, odeću, smeštaj i osnovnu medicinsku pomoć. Akcija pružanja humanitarne pomoći uključuje i pomoć dve ekipe zadužene za uklanjanje oborenog drveća. Pošto najveći problem trenutno predstavljaju poplave, u pomoć pristižu i braća i sestre iz područja pogođenih uraganom, kao i oni koji su pozvani iz drugih krajeva. Sav taj posao nadgleda Odbor za humanitarnu pomoć. Lokalne starešine i pokrajinski nadglednici obavljaju pastirske posete kod braće i sestara u pogođenom području.

Molimo se za našu braću i sestre koji se suočavaju s teškim okolnostima nakon nedavnog uragana i željno iščekujemo vreme kada ćemo, poput proroka Isaije, moći da kažemo: „Neću se bojati“ (Isaija 12:2).