Vrati se na sadržaj

24. OKTOBAR 2016.
SJEDINJENE DRŽAVE

Jehovini svedoci ulažu ogroman trud u pružanju humanitarne pomoći nakon uragana Metju

Jehovini svedoci ulažu ogroman trud u pružanju humanitarne pomoći nakon uragana Metju

Jehovini svedoci naporno rade na pružanju pomoći svojim suvernicima i drugim žrtvama uragana Metju, koji je početkom oktobra 2016. zahvatio Bahame, Karibe i jugoistočni deo Sjedinjenih Država.

Od ukupno 1400 Jehovinih svedoka, koliko ih ima na Bahamima, približno polovina je bila pogođena ovim uraganom. Hrana, voda i ostale potrepštine dostavljene su na dve lokacije kako bi se odmah zbrinule njihove najosnovnije potrebe.

Na Kubi je ukupno 124 doma Svedoka pretrpelo ozbiljna oštećenja, a 31 je bio potpuno uništen.

Preko 700 Svedoka sa Haitija moralo je da napusti svoje domove zbog ovog uragana. Uništeno je ukupno 73 doma Svedoka i četiri mesta za sastajanje. Pored toga, oštećena su 274 doma i 15 mesta za sastajanje. Obezbeđeni su hrana i lekovi za žrtve i kupljeni su šatori kako bi se obezbedio privremeni smeštaj za sve koji su morali da napuste svoje domove.

U Sjedinjenim Državama uragan je oštetio 125 kuća Svedoka. Izveštaji pokazuju da su najveću pretnju predstavljale poplave zbog nabujalih reka.

Vodeće telo Jehovinih svedoka iz svog glavnog sedišta koordinira pružanjem humanitarne pomoći koristeći novac od dobrovoljnih priloga za međunarodno delo propovedanja. Portparol Jehovinih svedoka Dejvid Semonijan, rekao je: „Iako niko od Svedoka nije izgubio život, saosećamo sa svima koji su izgubili nekoga u ovoj katastrofi.“

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Bahami: Maksvel Din, tel.: +1 242 422 6472

Haiti: Danijel Lene, tel.: +509 2813 1560