Vrati se na sadržaj

13. OKTOBAR 2017.
SJEDINJENE DRŽAVE

PRVI IZVEŠTAJ | Veliki požari u Kaliforniji

PRVI IZVEŠTAJ | Veliki požari u Kaliforniji

Odbor podružnice u Sjedinjenim Državama poslao je izveštaj o braći pogođenoj mnogobrojnim požarima u severnoj Kaliforniji, kao i požarom koji se brzo širi južnom Kalifornijom.

Severna Kalifornija: Podružnica u Sjedinjenim Državama stupila je u kontakt s pokrajinskim nadglednicima u okruzima Mendosino, Napa i Sonoma, i oni su izvestili da je jedan objavitelj povređen, ali da se sva braća nalaze na sigurnom. Oko 700 braće je moralo da bude evakuisano, a oko 2000 njih je spremno na to ako bude bilo potrebe. Svi raseljeni su smešteni kod druge braće koja žive u bezbednijim područjima. Do sada je potvrđeno da su izgorele jedna Dvorana Kraljevstva i tri kuće naše braće. Pored toga, 22 kuće su pretrpele veća, a 32 manja oštećenja. Pokrajinski nadglednici predvode u pružanju preko potrebnog ohrabrenja i podrške.

Južna Kalifornija: U Anahajmu i okolini, evakuisano je 25 porodica Svedoka i niko od braće nije povređen. Svi evakuisani su smešteni u domovima svojih suvernika. Nema izveštaja o tome da su Dvorane Kraljevstva ili kuće naše braće oštećene u požaru.

Sigurni smo da će Jehova biti „visoko utočište“ svima koji su pogođeni ovim nevoljama (Psalam 9:9, 10).

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000