Vrati se na sadržaj

10. MAJ 2013.
SLOVAČKA

Jehovini svedoci obeležili sto godina postojanja u Slovačkoj

Jehovini svedoci obeležili sto godina postojanja u Slovačkoj

BRATISLAVA, Slovačka. U podružnici Jehovinih svedoka, 15. decembra 2012. održan je dan otvorenih vrata povodom obeležavanja stogodišnjice njihovog biblijskog obrazovnog dela u ovoj zemlji. Pozivnice za obilazak podružnice uručivane su ljudima koji žive u obližnjim naseljima. Došlo je više od 200 osoba, koje su videle izložbu o važnim događajima iz istorije Svedoka u Slovačkoj.

Davne 1912, Jehovini svedoci su u ovoj zemlji počeli da propovedaju dobru vest iz Svetog pisma. Godine 1991, izdali su prevod Svetog pisma na slovačkom, koji je tačan i razumljiv. U podružnici u Bratislavi postoji pet prevodilačkih timova. Publikacije se prevode i na slovački znakovni jezik, kao i na istočnoslovački romski i vlaški romski. Sva naša literatura i Biblije mogu se dobiti besplatno. Danas u Slovačkoj ima preko 11000 Svedoka i oni svake sedmice vode više od 3400 besplatnih biblijskih studija. Na taj način pomažu ljudima različitog starosnog doba da nađu pravu sreću za sebe i svoju porodicu.

Dodatna biblijska pouka može se dobiti na sastancima koji se održavaju u 160 skupština širom zemlje. Svi su dobrodošli, a ulaz je besplatan. Svedoci u Slovačkoj već godinama održavaju kongrese, a prvi takav održan je 1923. U Bratislavi je 2006. organizovan poseban kongres kom je prisustvovalo više od 10700 ljudi, među kojima je bilo preko 3600 delegata iz Mađarske, Rumunije i Češke.

Rastislav Elijaš, portparol Jehovinih svedoka u Slovačkoj, izjavio je: „Tokom poslednjih sto godina, Jehovini svedoci u Slovačkoj stekli su reputaciju miroljubivih i poštenih građana, koji neguju porodične veze i pomažu bližnjima. I dalje ćemo se truditi da pomažemo drugima da usvajaju praktičnu biblijsku pouku, kao što to činimo i mi.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Slovačka: Rastislav Elijaš, tel.: +421 2 49107611