Vrati se na sadržaj

3. JUL 2024.
SRBIJA

Posebna propovednička akcija u zabačenim krajevima Srbije donela izvanredne rezultate

Posebna propovednička akcija u zabačenim krajevima Srbije donela izvanredne rezultate

Od 17. do 26. maja 2024, više od 600 braće i sestara iz Srbije i Crne Gore su na nekoliko lokacija širom Srbije učestvovali u posebnoj propovedničkoj akciji. Procenjuje se da preko 1,5 miliona stanovnika u Srbiji živi u zabačenim krajevima zbog čega braća ne mogu redovno da ih posećuju. Poslednja akcija u kojoj su objavitelji svedočili ljudima licem u lice održana je pre više od 20 godina. Tokom ove akcije je više od 1 800 osoba zatražilo biblijski kurs.

U selu Beli Potok, Svedoci su imali veoma lep razgovor sa jednom ženom. Nakon toga, ona je pozvala nekoliko komšija telefonom i rekla im: „Doći će vam ljudi koji pričaju o Bogu i Bibliji. Obavezno ih saslušajte!“ Žena koja živi u poslednjoj kući u tom selu je očekivala da je Svedoci posete. Kada su konačno stigli do nje, oduševljeno ih je pozdravila i pozvala da uđu. Rekla im je da je ranije prisustvovala obeležavanju godišnjice Hristove smrti. Vrlo rado je prihvatila biblijski kurs.

Dve sestre svedoče starijoj ženi u selu Trgovište

Dvoje Svedoka su stajali sa kolicima u Smederevskoj Palanci kad im je prišao jedan čovek po imenu Radomir. Rekao im je koliko mu je drago što vidi pobožne ljude u svom gradu. Pošto je na plakatu video ponudu za biblijski kurs, pitao ih je o čemu se radi. Nakon što su mu braća objasnila kako izgleda interaktivni biblijski kurs, Radomir se složio da počne da proučava.

Ova akcija je bez sumnje bila pravo osveženje za našu braću i sestre iz Srbije, kao i za one koji su žedni biblijske istine (Jovan 7:37).