Vrati se na sadržaj

12. DECEMBAR 2019.
UKRAJINA

Vrhovni sud Ukrajine podržao naše pravo da koristimo Dvoranu Kraljevstva

Vrhovni sud Ukrajine podržao naše pravo da koristimo Dvoranu Kraljevstva

Nakon četvorogodišnje pravne bitke, Jehovini svedoci u ukrajinskom gradu Tetivu konačno su dobili zvaničnu dozvolu za korišćenje svoje Dvorane Kraljevstva. Premda je ova Dvorana izgrađena još u decembru 2014. godine, građevinska inspekcija je uvek iznova sprečavala njeno korišćenje, tako što je šest puta odbila da izda upotrebnu dozvolu, propisivala tamošnjoj skupštini velike kazne i čak poništila građevinsku dozvolu uprkos činjenici da su svi radovi već bili završeni.

Vrhovni sud Ukrajine je 10. oktobra 2018. u svojoj presudi potvrdio da su naša braća poštovala građevinske propise. Sud je takođe istakao da je pravo na izgradnju objekta u kom će se održavati religiozna služba zaštićeno Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Novopostavljeni načelnik Odeljenja za građevinsku i urbanističku inspekciju 28. marta 2019. izdao je našoj braći dozvolu za korišćenje ovog objekta. Ova skupština je održala svoj prvi sastanak kasnije tog meseca.

Drugog novembra 2019, naša braća su organizovala Dan otvorenih vrata. Tom prilikom su nas posetili gradski i drugi službenici, kao i ljudi koji žive ili rade u blizini naše dvorane. Anatolij Fedorovič Zavalnjuk, glavni gradski arhitekta, rekao je: „Vi ste se držali odobrenog projekta, tehnologija građenja i građevinskih propisa. Vaša dvorana za sastanke doprineće lepoti ove ulice i čitavog kraja. Hvala vam za posao koji ste obavili.“

Radujemo se s našom braćom u Tetivu zbog ove presude. Oni sada mogu hvaliti i veličati Jehovu u svojoj novoj Dvorani Kraljevstva (Psalam 69:30).