Vrati se na sadržaj

Progonstvo naše braće u nekim delovima Donjecka i Luganska, na istoku Ukrajine, sve je intenzivnije. Jedna Dvorana Kraljevstva u Lugansku je 30. maja 2018. opljačkana, demolirana i zapaljena

15. OKTOBAR 2018.
UKRAJINA

„Donjecka Narodna Republika“ zabranila Jehovine svedoke

„Donjecka Narodna Republika“ zabranila Jehovine svedoke

Dana 26. septembra 2018, Vrhovni sud „Donjecke Narodne Republike“ proglasio je versku organizaciju Jehovinih svedoka za „ekstremističku“, čime su aktivnosti naše organizacije praktično zabranjene. Ni javni tužilac, koji je pokrenuo sudski postupak protiv našeg pravnog tela, ni Sud nisu uključili nijednog Jehovinog svedoka u ovaj slučaj. Ova zabrana je najnoviji događaj u talasu verskog progona Jehovinih svedoka u ovom delu sveta.

Situacija u kojoj su se našla naša braća u nekim delovima Donjecka i Luganska, na istoku Ukrajine, značajno se pogoršala kada je sredinom 2017. Vrhovni sud „Donjecke Narodne Republike“ proglasio neke naše publikacije „ekstremističkim“. Tokom te godine, policija je ispitala više od 170 Svedoka. Pored toga, lokalne vlasti su sistematski oduzimale Dvorane Kraljevstva. Zaključno sa 29. avgustom 2018, konfiskovano je ukupno 16 Dvorana Kraljevstva.

Uprkos svim ovim napadima na njihovu religiju, naša braća i sestre na ovom području i dalje se uzdaju u Boga spasenja (Psalam 18:46).