Vrati se na sadržaj

11. NOVEMBAR 2014.
UKRAJINA

Jehovini svedoci održali miran skup uprkos nemirima u Ukrajini i dobili novi prevod Svetog pisma

Jehovini svedoci održali miran skup uprkos nemirima u Ukrajini i dobili novi prevod Svetog pisma

Entoni Moris, član Vodećeg tela Jehovinih svedoka, objavljuje izlaženje revidiranog izdanja Svetog pisma – prevod Novi svet

LAVOV, Ukrajina. Uprkos ratu na istoku Ukrajine, Jehovini svedoci su se 4-6. jula 2014. okupili u Lavovu i održali regionalni kongres pod nazivom „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“. Entoni Moris, član Vodećeg tela Jehovinih svedoka, objavio je izlaženje revidiranog izdanja Svetog pisma – prevod Novi svet na savremenom ukrajinskom jeziku.

Tamošnja podružnica Svedoka je organizovala video-prenos glavnih delova programa u osam gradova i na još 62 mesta u Donjeckoj oblasti, gde je ratno žarište. Ukupno su 82832 osobe pratile program, a najveći broj prisutnih na stadionu u Lavovu bio je 18336. Krstilo se ukupno 1068 osoba.

Na kongresu na stadionu u Lavovu bilo je 18336 prisutnih

Prvog dana kongresa, program je prekinut zbog dojave da je podmetnuta bomba, nakon čega je stadion odmah evakuisan. Ceo stadion s više od 16000 ljudi bio je prazan u roku od 11 minuta, ali program je ubrzo nastavljen jer su nadležni organi utvrdili da se radi o lažnoj uzbuni.

Vasilj Kobel, portparol Jehovinih svedoka u Ukrajini, rekao je: „Presrećni smo što je bilo toliko prisutnih na ovom kongresu. Vrhunac programa bilo je izlaženje revidiranog prevoda Novi svet na ukrajinskom jeziku, koji je na engleskom jeziku izašao u oktobru 2013. Drago nam je što našim sugrađanima možemo da govorimo o biblijskom obećanju o mirnoj budućnosti, pogotovo tokom ovog nemirnog perioda u našoj zemlji.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Ukrajina: Vasilj Kobel, tel.: +38 032 240 9323