Vrati se na sadržaj

Braća i sestre u Venecueli ostaju duhovno jaki zahvaljujući tome što idu na hrišćanske skupove i u službu propovedanja

5. NOVEMBAR 2018.
VENECUELA

Najnovije vesti iz Venecuele: Sve jača vera uprkos sve goroj situaciji

Najnovije vesti iz Venecuele: Sve jača vera uprkos sve goroj situaciji

U Venecueli i dalje vlada ekonomska kriza, koja pogađa i našu braću i sestre. Podružnica u toj zemlji svake nedelje prima vesti o novim slučajevima da su naši suvernici bili na meti kriminalaca. Pored toga, mnoge Dvorane Kraljevstva su obijene i opljačkane. Naša braća su pogođena hiperinflacijom, kao i nestašicom hrane, lekova i ostalih potrepština. Od 2013, preko 20 000 objavitelja je prebeglo u druge zemlje, među kojima su Argentina, Brazil, Ekvador, Italija, Kolumbija, Peru, Portugal, Sjedinjene Države, Čile i Španija. a Uprkos tako teškim okolnostima, otprilike 140 000 Jehovinih svedoka, koliko ih je ostalo u Venecueli, i dalje su revni u svojim duhovnim aktivnostima.

Podružnica u Venecueli i dalje organizuje pružanje humanitarne pomoći. Trenutno postoji 60 Odbora za humanitarnu pomoć kojima je prvenstveni cilj da obezbede hranu za braću i sestre. Ova podružnica je u saradnji sa podružnicom u Brazilu do sada podelila stotine tona hrane u 1 497 skupština u kojima ima više od 64 000 objavitelja.

Podružnica u Venecueli se dobro brine i o duhovnim potrebama naših suvernika. Ovog leta je širom države organizovala 122 regionalna kongresa pod nazivom „Budi hrabar!“, a poslednji od njih je održan 2. septembra 2018. Kongresi su pružili preko potrebno ohrabrenje našoj braći i sestrama, a mnogima od njih iz finansijskih razloga nije bilo nimalo lako da dođu na kongres.

Jehovini svedoci prenose utešnu poruku iz Biblije drugim ljudima u Venecueli koje pogađaju isti problemi. Trenutno svakog meseca vode skoro 200 000 biblijskih kurseva. Zabeležen je i porast broja prisutnih na hrišćanskim sastancima, a krstilo se 7 259 osoba.

Sve to pokazuje da Božji duh jača našu braću i sestre u Venecueli. Molimo se za njih da se i dalje uzdaju u Jehovu sve dok njegovo Kraljevstvo ne okonča sve njihove muke (Poslovice 3:5, 6).

Više informacija o situaciji u Venecueli može se naći u kratkom filmu Venecuela – ljubav i vera u vreme nevolje.

a U vreme ekonomske, socijalne ili političke krize, svaki objavitelj treba za sebe da odluči da li će napustiti svoju zemlju ili će ostati u njoj. Naša organizacija ni na koji način ne utiče na nečiju odluku da li će ostati ili otići (Galatima 6:5).