Vrati se na sadržaj

10. AVGUST 2015.
ZIMBABVE

U Zimbabveu se održava serija kongresa „Ugledajmo se na Isusa!“ godinu dana posle nezaboravnog međunarodnog kongresa

U Zimbabveu se održava serija kongresa „Ugledajmo se na Isusa!“ godinu dana posle nezaboravnog međunarodnog kongresa

HARARE, Zimbabve. U petak, 31. jula 2015, u Zimbabveu je počela serija regionalnih kongresa „Ugledajmo se na Isusa!“. Ovaj trodnevni skup će se održavati tokom 12 uzastopnih sedmica, sve do sredine oktobra.

Džefri Džekson, član Vodećeg tela, drži biblijski govor na međunarodnom kongresu u Zimbabveu 2014. Pored njega su dva Svedoka koja simultano prevode govor

Džon Hunguka, portparol Jehovinih svedoka u Zimbabveu, izjavio je: „Od ovogodišnjeg kongresa se mnogo očekuje, pre svega zbog velikog uspeha međunarodnog kongresa održanog 2014. u Harareu, koji je bio veoma važan događaj za Jehovine svedoke u ovoj zemlji.“ Novine NewsDay, jedne od najčitanijih u Zimbabveu, izvestile su da je taj međunarodni kongres bio „najveći verski skup“ ikada održan u ovoj zemlji i da su Jehovini svedoci bili među onima koji su 2014. „privukli ogromnu medijsku pažnju“.

Poslednjeg dana kongresa održanog 2014. na Nacionalnom sportskom stadionu u Harareu bilo je preko 82000 prisutnih. Džon Džaber, predstavnik podružnice Jehovinih svedoka u Zimbabveu, u intervjuu nakon kongresa je izjavio: „Imali smo 3500 delegata iz Brazila, Nemačke, Sjedinjenih Država, Zambije i Kenije.“

Ove godine, u Zimbabveu će se održati 39 regionalnih kongresa „Ugledajmo se na Isusa!“ na nekoliko lokacija, između ostalog i na Međunarodnom sajmu trgovine. Ceo program ili neki njegovi delovi iznosiće se na engleskom, kineskom (mandarinskom), ndebele (Zimbabve), svahili, čitonga (Zimbabve) i šona jeziku, kao i na zimbabveskom znakovnom jeziku. Tačni datumi i lokacije održavanja kongresa u Zimbabveu mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Jehovinih svedoka, jw.org.

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Zimbabve: Džon Hunguka, tel.: +263 4 2910591