Fanatu ki te fakasologa

Fanatu ki te fakasologa o mataupu

1921—Selau Tausaga ko ‵Teka

1921—Selau Tausaga ko ‵Teka

“SE A te galuega tāua e olioli tatou ke fai i te tausaga nei?” Ne sae mai a te fesili tenā i te Watch Tower i a Ianuali 1, 1921, ki Tino A‵koga ki te Tusi Tapu loto finafinau. Ke tali aka te fesili tenā, ne siki mai a pati i te Isaia 61:1, 2, telā e fakamasaua mai i ei a te lotou galuega ke talai atu. “Me i a Ieova ne fakaeke ne ia au ke folafola atu te tala ‵lei ki tino agamalu . . . , ke folafola atu te tausaga o te loto ‵lei o Ieova mo te aso o te taui ma sui o te ‵tou Atua.”

TINO TALAI LOTO MA‵LOSI

Ke fakataunu te lotou galuega, e ‵tau o loto ma‵losi a Tino A‵koga ki te Tusi Tapu. E ‵tau mo latou o folafola atu a te “tala ‵lei” ki tino agamalu kae e penā foki a te “aso o te taui ma sui” ki tino ma‵sei.

A te taina ko J. H. Hoskin, telā ne nofo i Kanata, ne talai atu mo te loto malosi faitalia a ‵tekemaiga. I te 1921, ne fetaui a ia mo se faifeau Metotisi. Ne kamata te sau‵talaga ne te taina ko Hoskin penei: “E ‵tau mo tāua o sau‵tala faka‵lei ki te Tusi Tapu, kae kafai e isi ne mea e se lotoma‵lie tāua ki ei, e mafai loa o fakaoti faka‵lei ‵ta sau‵talaga i se auala filemu kae tumau te va fakataugasoa o tāua.” Kae ne seki fai loa penā. Ne fai mai te taina ko Hoskin: “Ne sau‵tala fua māua mo nai minute kae ‵pono ‵tuki mai ne [te faifeau] a te mataloa, telā ne mafaufau au me ne mafai loa o mafā te kilasi i tena mataloa.”

Ne pakalaga atu te faifeau: “Kaia e se fano ei koe o faipati ki tino sē Kelisiano?” Ne seki faipati atu a te taina ko Hoskin, kae i tena fanoga, ne fai ifo a ia, ‘Ne leake au me ne faipati au ki se tino penā!’

I te aso mai tua, i te faiga ne te faifeau tena lāuga, ne fakamasei ‵ki ne ia te taina ko Hoskin. “Ne fai atu a ia ki tena kau lotu ke fakaeteete i a au, kae fai atu me i a au ko te ‵toe tino loi eiloa ne tō atu ki te lotou fa‵kai kae e ‵tau au o tamate,” ko pati a te taina ko Hoskin. Ne seki faka‵tuka atu a te mea tenei ki a ia, ne tumau eiloa tena talaiga kae maua ne ia a ikuga ‵gali. Ana muna: “Ko se faka‵tau eiloa i te gali o taku galuega talai i konā. Ke oko ki nisi tino, ne fai mai, ‘E iloa ne au me i a koe se tagata o te Atua!’ kae fai mai me kafai e manako au ki se mea, e mafai o fesoasoani mai latou.”

SUKESUKEGA TOTINO MO SUKESUKEGA A TE KĀIGA

Ke fesoasoani ki tino fia‵fia ke ga‵solo ki mua, ne ‵lomi ne Tino A‵koga ki te Tusi Tapu a polokalame mo fai a sukesukega i The Golden Age. * A te vaega ko te Juvenile Bible Study e aofia i ei a fesili mō mātua ke sau‵tala fakatasi mo olotou tama‵liki. Ne ‵tau mo mātua o “‵sili atu a fesili konei ki olotou tama‵liki kae fesoasoani atu ki a latou ke ‵sala te tali i loto i te Tusi Tapu.” A nisi fesili pelā mo te “E fia a tusi i te Tusi Tapu?,” e akoako mai i ei a nisi manatu ‵tonu faigofie. A nisi fesili pelā mo te “E mata, e ‵tau mo Kelisiano ‵tonu katoa o fakamoe‵moe ke fakasaua latou?,” e fakatoka ei a tama‵liki ke fai mo tino talai loto ma‵losi.

A te vaega ko te Advanced Studies in the Divine Plan of the Ages e maua ei ne Tino A‵koga ki te Tusi Tapu ma‵tua, a fesili ke mafaufau ‵loto ki ei kolā e maua i te tusi muamua ko te Studies in the Scriptures. E lau i afe a tino fai‵tau ne maua ne latou a mea aoga mai i vaega konei, kae ne faka‵pula mai i The Golden Age i a Tesema 21, 1921, me ka taofi aka a fakatokaga konei. Kaia ne fai fakavave se ‵fuliga penei?

SE TUSI FOU!

Te tusi ko The Harp of God

Se tamā pepa mo itulau o te tusi ke faitau ki ei

Se tamā pepa mo fesili i ei

Ne iloa aka ne latou kolā e fai te takitakiga me e ‵tau mo tino a‵koga ‵fou o sukesuke ki muna‵tonu faigofie i se auala telā e fakatoka faka‵lei. Ona ko te mea tenā, ne ‵tala mai i ei a te tusi ko The Harp of God i a Novema 1921. A tino fia‵fia kolā ne talia ne latou a te tusi, ne fai eiloa ne latou olotou sukesukega ki te Tusi Tapu i The Harp Bible Study Course. A te faiga ne te tino a te sukesukega tenei, ne fesoasoani atu ki tino fai‵tau ke iloa ne latou “a te fuafuaga a te Atua ke fakamanuia ne ia a tino ki te ola se-gata-mai.” Ne fai pefea te sukesukega tenei?

Kafai e talia ne se tino a te ‵kopi o te tusi, e maua foki ne ia se tamā pepa telā e fakaasi mai i ei a itulau o te tusi ke faitau ki ei. I te vaiaso mai tua, e maua ne ia se tamā pepa mo te fakasologa o fesili kolā e fakavae ki ana mea ne faitau. I te fakaotiga o te tamā pepa tenā, e toe tuku mai i ei a nisi itulau ke faitau ki ei mō te vaiaso fou.

E maua ne te tino akoga i te meli i vaiaso takitasi mō se 12 vaiaso se tamā pepa fou mai i te fakapotopotoga. E masani o lafo atu a tamā pepa konei ne tino ma‵tua io me fakamasakisaki i te fakapotopotoga. E pelā mo te mea ne fai mai ne Anna K. Gardner, mai i Millvale, Pennsylvania, U.S.A.: “I te taimi ne ‵tala mai ei The Harp of God, ne maua ei ne Thayle, toku taina fakamasakisaki, a mea e uke atu ke fai ne ia, ko te lafoatuga o tamā pepa o fesili konā i vaiaso takitasi.” Kafai ko oti te akoga, ko asi atu ei se tino mai te fakapotopotoga ke faka‵soko tena akoga faka-te-Tusi Tapu.

Ko Thayle Gardner i tena nofoga fakatekateka

TE GALUEGA I ASO MAI MUA

I te fakaotiga o te tausaga, ne avatu ne te taina ko J. F. Rutherford se tusi ki fakapotopotoga katoa. Ne fai atu a ia me “ko sili atu nei te fakasalalauatuga mo te magoi o te talaiga e uiga ki te Malo i lō tausaga mua o te ‵tauga o fuataga.” Ne toe fai mai a ia e uiga ki aso mai mua: “Koi uke a galuega e ‵tau o fai. Fakamalosi atu ki tino ke ‵kau mai ki te galuega tafasili i te gali tenei.” E mautinoa me ne faka‵logo eiloa a Tino A‵koga ki te Tusi Tapu ki pati fakamalosi konei. I te tausaga 1922, ne fakasalalau atu ne latou mo te loto ma‵losi a te Malo i se auala fakaofoofogia.

^ pala. 9 Ne ‵fuli te igoa o The Golden Age ki te Consolation i te 1937 kae toe ‵fuli ki te Ala Mai! i te 1946.